Cestoviny s cícerom a rajčinami

20 min. 4

Nevšedný cestovinový recept, ktorý bude chutiť aj malým stravníkom.

Ingrediencie:

  • 200g cíceru v surovom stave alebo cca dvojnásobok vareného (zodpovedá 1 plechovke)
  • 1 cibuľa
  • 2 stredne veľké mrkvy 
  • 1 jablko
  • 1 plechovka rajčín ATI Vegetable
  • cca 300 ml vody/vývaru
  • tuk podľa potreby
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • Soľ podľa chuti
  • cestoviny Melissa Pasta Kids Labková patrola

Deň vopred namočte cícer a ďalší deň uvarte do mäkka. V prípade, že je pre vás tento proces zdĺhavý, môžete kúpiť už uvarený cícer v plechovke a použiť ho ako rýchlovku.

Dajte variť cestoviny. V panvici rozpáľte malé množstvo tuku a začnite na ňom pražiť nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď začne chytať farbu, pridajte nastrúhanú mrkvu a ošúpané a nahrubo nastrúhané jablko. Spolu opečte do zlata. Potom pridajte cícer, vodu, nasekané rajčiny a korenie. Premiešajte a pár minút prevarte, aby sa chute spojili a mrkva zmäkla. 

Vďaka prítomnosti mrkvy a jablka nie je potrebné omáčku nijak dosladiť, ale ak chcete, tak to samozrejme môžete urobiť.

Hotovú omáčku zmiešajte s uvarenými cestovinami a môžete podávať. Omáčku môžete deťom tiež rozmixovať.