Premýšľate, akú polievku uvaríte k rizotu s chorizom alebo penne arrabiata? Čo tak napríklad zdravý mrkvový krém so zeleninovým vývarom?

Ingrediencie

      • 1 kg mrkvy, ošúpanej a nakrájanej na plátky
      • 2 fenikle, nakrájané na plátky (môžete vynechať)
      • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
      • 2 strúčiky cesnaku, ošúpané
      • 1,6 litra zeleninového vývaru
      • 100 ml kyslej smotany, na ozdobenie a zjemnenie
      • olivový olej Costa d´Oro Extra

Ako uvariť mrkvovú polievku?

Predhrejte rúru na 190 °C. Mrkvu, fenikel a cibuľu vložte do pekáča a premiešajte s 2 lyžicami olivového oleja. Pečte 20 minút a potom pridajte cesnak. Všetko dôkladne premiešajte a vráťte piecť do rúry na ešte 20 minút, kým nebude zelenina mäkká a hnedá. Opečenú zeleninu vložte do hrnca, prilejte zeleninový vývar a priveďte k varu. Nechajte povariť 15 minút a potom všetko rozmixujte mixérom do hladka. Polievka by nemala byť príliš vodová, chutí lepšie, keď je hustejšia. Servírujte a na koniec pridajte lyžičku kyslej smotany na zjemnenie.

Tip navyše: opečte na oleji na kocky nakrájaný chlieb alebo žemľu a pridajte do polievky.